Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • nl
  • fr
Schrijf je in Aanmelden
  • Over DZV
  • Groepen
  • Bekenden
  • Recepten
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Ervaringen
  • Vragen?
  • Contact
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • Inschrijven
  • Aanmelden
  • menu
  • Home
  • Over Dagen Zonder Vlees
  • Groepen
  • Recepten
  • Bekenden
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Vragen?
  • Contact
  • Taal
  • Nederlands
  • Français
  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
Aanmelden

Meedoen in groep

Zo kan je samen:
- culinaire ontdekkingen doen
- een ecologische bijdrage leveren
- een duurzaam statement maken

In 40 CATEGORIEËN kan men strijden om de hoogste plaats. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Toch zijn wij benieuwd welke 40 GROEPEN de grootste ecologische besparing zullen leveren...

[Groep maken?
Eerst inschrijven of aanmelden.]

Wint jouw groep dit jaar?

Voorbeeld certificaat

DZV TELLER DAG 40
ProfielfotoWereldhuis West-Vlaanderen
bespaarde
  • samen met 5 DEELNEMERS
  • 812 m2op onze ecologische voetafdruk
  • Dat is evenveel water als 934 BADEN
  • en evenveel broeikasgassen als 882 KM AUTORIJDEN
Deel op Facebook of deel op je website
doe ook mee op dagenzondervlees.be
Groepslogo van Wereldhuis West-Vlaanderen

Wereldhuis West-Vlaanderen

Lid worden? Schrijf je in of meld je aan
Uitnodigen

Leden (5)

  • Profielfoto van

    Stefan Lannoo

    Bespaarde 427 m2

  • Profielfoto van

    Tessa Ruysschaert

    Bespaarde 330 m2

  • Profielfoto van Annelies Simoen

    Annelies Simoen

    Bespaarde 55 m2

  • Profielfoto van Jan Dessein

    Jan Dessein

    Bespaarde 0 m2

  • Profielfoto van Rik Lefevere

    Rik Lefevere

    Bespaarde 0 m2


  • Partners:
  • Bonduelle
  • Provamel
  • Greenyard
  • Garden Gourmet
Design by We Make Graphics - Development by eFlavours

Hallo!

In 2018 zal er geen DZV-campagne zijn…
Na 6 steeds succesvollere edities -3 jaar als studenteninitiatief (2011-‘13), een pauzejaar, 3 edities als kleine burgerorganisatie (2015-‘17) – is het nu weer tijd voor een DZV-loos jaar. Om dan weer fris te zien wat de toekomst misschien zou kunnen brengen…
Tijd voor een korte round-up van een lang verhaal!

Met trots durven we zeggen: DZV heeft een frisse golf van bewustwording, inspiratie én gedragsverandering rond duurzame voeding teweeggebracht. De thematiek leefde in kranten, tijdschriften, sociale media, blogs, restaurants, universiteiten, scholen, bedrijven, supermarkten, in het Parlement, aan de cafétoog en vooral… rond de keukentafel. (Het recente nieuws dat de vleesconsumptie in Europa de voorbije 5 jaar nergens zo sterk is gedaald als in België, was voor ons de kers op de taart!) Maar zonder de steun en het enthousiasme van ontzettend veel mensen samen hadden wij niet zo’n krachtig hefboomeffect kunnen creëren. Daarom willen we iedereen danken die het initiatief -op welke manier ook- mee tot leven heeft doen komen.

Ja, er is nog véél werk aan de winkel voor een duurzame toekomst… en het is makkelijk ontmoedigd te raken door de enorme klimaatproblematiek… maar liever delen wij hieronder (voor de geïnteresseerden) onze hoopvolle, constructieve conclusies.

Piet Huysentruyt zou zeggen: “Wat hebben we geleerd?”
Nou, wij hebben veel geleerd:

1. We moeten op zoek naar de voordelen van duurzamer leven.
2. Verandering moet van alle kanten komen: het is een kwestie van én én én.
3. Consequent zijn is overroepen.

Dankbare groeten,
Het DZV-team