Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • nl
  • fr
Schrijf je in Aanmelden
  • Over DZV
  • Groepen
  • Bekenden
  • Recepten
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Ervaringen
  • Vragen?
  • Contact
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • Inschrijven
  • Aanmelden
  • menu
  • Home
  • Over Dagen Zonder Vlees
  • Groepen
  • Recepten
  • Bekenden
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Vragen?
  • Contact
  • Taal
  • Nederlands
  • Français
  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
Aanmelden

JE KALENDER

Vul 'm in en sla 'm op. Zo zie je precies hoeveel je bijdraagt aan de DZV-teller!

Eet je tijdens DZV minder of geen vlees/vis en heb je zin in een extra uitdaging? Dan kan je extra duurzame punten scoren op je teller! Vanaf 1 maart kan je 1 of meerdere uitdagingen kiezen:

Mijn Uitdaging(en)

  • Meer vegetarisch
  • Meer seizoensgroenten
  • Minder voedselverspilling
DZV TELLER DAG 40
Kelly Vereecken
bespaarde
  • 190 m2op onze ecologische voetafdruk
  • Dat is evenveel water als 215 BADEN
  • en evenveel broeikasgassen als 210 KM AUTORIJDEN
Deel op Facebook of deel op je website
doe ook mee op dagenzondervlees.be

Kelly Vereecken


Kalender

Vandaag at ik geen vlees of vis

MA DI WO DO VR ZA ZO
MAR280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
APR282930310102
03040506070809
10111213141516

Groepen

  • Groepslogo van GAIA

    1. GAIA

    153.260 m2 bespaard

  • Groepslogo van Hope for Elephants vzw

    2. Hope for Elephants vzw

    810 m2 bespaard


Mijn Uitdaging(en)

  • MEER VEGETARISCH
  • MEER SEIZOENSGROENTEN
  • MINDER VOEDSELVERSPILLING
MEER INFO OVER DE TELLER
  • Partners:
  • Bonduelle
  • Provamel
  • Greenyard
  • Garden Gourmet
Design by We Make Graphics - Development by eFlavours

Hallo!

In 2018 zal er geen DZV-campagne zijn…
Na 6 steeds succesvollere edities -3 jaar als studenteninitiatief (2011-‘13), een pauzejaar, 3 edities als kleine burgerorganisatie (2015-‘17) – is het nu weer tijd voor een DZV-loos jaar. Om dan weer fris te zien wat de toekomst misschien zou kunnen brengen…
Tijd voor een korte round-up van een lang verhaal!

Met trots durven we zeggen: DZV heeft een frisse golf van bewustwording, inspiratie én gedragsverandering rond duurzame voeding teweeggebracht. De thematiek leefde in kranten, tijdschriften, sociale media, blogs, restaurants, universiteiten, scholen, bedrijven, supermarkten, in het Parlement, aan de cafétoog en vooral… rond de keukentafel. (Het recente nieuws dat de vleesconsumptie in Europa de voorbije 5 jaar nergens zo sterk is gedaald als in België, was voor ons de kers op de taart!) Maar zonder de steun en het enthousiasme van ontzettend veel mensen samen hadden wij niet zo’n krachtig hefboomeffect kunnen creëren. Daarom willen we iedereen danken die het initiatief -op welke manier ook- mee tot leven heeft doen komen.

Ja, er is nog véél werk aan de winkel voor een duurzame toekomst… en het is makkelijk ontmoedigd te raken door de enorme klimaatproblematiek… maar liever delen wij hieronder (voor de geïnteresseerden) onze hoopvolle, constructieve conclusies.

Piet Huysentruyt zou zeggen: “Wat hebben we geleerd?”
Nou, wij hebben veel geleerd:

1. We moeten op zoek naar de voordelen van duurzamer leven.
2. Verandering moet van alle kanten komen: het is een kwestie van én én én.
3. Consequent zijn is overroepen.

Dankbare groeten,
Het DZV-team