27 februari 2017

Wel of geen vlees?

Welke voedingstoffen zitten in vlees en hoe moet je vlees of vis vervangen? Dr Devroey legt het uit.

27 februari 2017

2.000 bezoekers voor eerste ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’

In het Felix Pakhuis op het Antwerpse Eilandje hebben zaterdag en zondag in totaal 2.000 mensen een bezoek gebracht aan de eerste editie van ‘Dagen […]

26 februari 2017

Dagen Zonder Vlees Tafelt, een opwarmer voor Dagen Zonder Vlees

Op het festival kan je vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en je laten inspireren door de BV’s die dit jaar de […]

26 februari 2017

Originele vegetarische gerechten in Felix Pakhuis

Wie inspiratie zoekt kon dit weekend in het Felixpakhuis terecht. Daar vond voor de eerste keer een vegetarisch foodfestival plaats. [ATV]

26 februari 2017

Te hoge cholesterol of bloeddruk? Eet meer plantaardig! – Johan Albrecht

Wat je eet en niet eet, heeft een enorme impact op je risicofactoren voor chronische aandoeningen. Elke evolutie naar meer groenten, meer fruit, minder dierlijke […]

25 februari 2017

Dagen Zonder Vlees beleeft avant-première met culinair festival

Op het Dagen Zonder Vlees-festival werd ook het tweede kookboek voorgesteld (op de foto: Pedro Elias). Foto: Patrick De Roo [De Standaard]

25 februari 2017

BV’s wagen zich aan Dagen zonder Vlees: “Je zou het voor minder laten!”

Heel wat bekende koppen scharen zich achter Dagen Zonder Vlees, waaronder Annelien Coorevits (VIJF), Eva De Roo (Stubru) en Pedro Elias (VIER).

25 februari 2017

(bijna) 100.000 Vlamingen 40 Dagen Zonder Vlees

Met een vegetarisch foodfestival in Antwerpen wil de organisatie twijfelaars over de streep trekken. “Tien jaar geleden aten we elk nog bijna 66 kilogram per […]

23 februari 2017

Mmmm groentjes!

… forceer je kroost niet maar ga vrolijk de groentetoer op met deze 8 tips om je kinderen in groentefans om te toveren … dankzij njam!

23 februari 2017

Dagen Zonder Vlees vanaf 1 maart op njam!

Met het creatieve en inspirerende multitalent Steffi Vertriest!

22 februari 2017

Sam en Heidi bekennen: wij doen mee!

En ze vragen elkaar lekker uit in dit fragment:

22 februari 2017

5 weetjes over asperges

Van dit witte goud smul je van april tot juni. Lees ook hoe gezond ze zijn. Op njam!

22 februari 2017

Dagen Zonder Vlees @ VUB: Doe mee!

De VUB doet mee als groep in de categorie universiteiten. Hopelijk doen jullie, studenten, met ons mee.

22 februari 2017

JH ZENITH nodigt je uit!

Vijf heerlijke eetavonden, drie avontuurlijke workshops en één gezellige familiebrunch! Zo krijgt de nationale actie Dagen Zonder Vlees vorm in JH Zenith, i.s.m. EVA Dendermonde.

21 februari 2017

Heel wat DZV in cc Ter Dilft!

Workshops, dineren, lezingen … t.e.m. een slotfeest op 19 april. Bekijk het allemaal hier!

19 februari 2017

Duurzaam eten …

… alles over de oorsprong van je producten. Een bondige check via njam!

19 februari 2017

Leuven pakt uit!

Gespreksavond over o.a. winkelen met minder verpakkingen. Gastsprekers zijn Jolien (Jolienslifestyle) en Alexia (Dagen Zonder Vlees). 16 maart!

17 februari 2017

6 tips om kinderen groenten te doen eten

Annelies Vermeir, foodblogster op Een lepeltje lekkers en mama van 2 dochters geeft tips om de goesting voor groentjes hoog te houden bij kinderen. [Weekend Knack]

15 februari 2017

Groenten stomen: lekker én gezond

Groenten klaarmaken saai? Niet wanneer je je groenten stoomt. Lees meer op njam!

14 februari 2017

Klimaatneutraal met Stad Aalst!

Stad Aalst roept zoveel mogelijk inwoners op om deel te nemen. Hiervoor heeft zij KlimaatneutrAALST aangemaakt.

10 februari 2017

4 vegetarische pastasauzen

Heerlijk op smaak gebrachte pastagerechten, dankzij njam!

10 februari 2017

Eerst feest, dan vasten

De succesvolle Vlaamse bewustwordingscampagne ‘Dagen zonder vlees’ breidt uit met feestelijk foodfestival dat de actie inleidt. [Foodlog.nl]

9 februari 2017

Dit zijn de winnaars van de eerste Food Waste Awards

Stad Gent zette het restorestje meteen goed in de markt. [De Standaard]

8 februari 2017

Nieuw foodfestival : ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ – ATV [DZV17]

‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ is een toegankelijk inspiratiefestival rond de smaken van morgen. Hier kunnen deelnemers elkaar leren kennen, gerechten proeven en handige kooktips vinden. 

8 februari 2017

Pasta met feta en gegrilde groenten

Deze spirelli salade is eenvoudig, lekker en past zowel in de winter als in de zomer bij een barbecue. Je aangeboden door Pieter Declercq van […]

5 februari 2017

Wat raakt Alexia Leysen?

Elke zondag verwelkomt Friedl’ Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

4 februari 2017

De Antwerpse plekken van Alexia Leysen … -GVA [DZV17]

…  de vrouw achter Dagen Zonder Vlees

3 februari 2017

Zesde editie ‘Dagen Zonder Vlees’ start op 1 maart -Weekend Knack

Dagen Zonder Vlees wil mensen positief prikkelen om op een concrete manier iets te doen voor het klimaat en hen overtuigen om gedurende 40 dagen […]

3 februari 2017

DE INSPECTEUR EET MINDER VLEES! -Radio 2 [DZV17]

Sven is nochtans een vleesliefhebber. Maar tijdens Dagen Zonder Vlees mag je er ook voor kiezen om gewoon minder vis of vlees te eten…

3 februari 2017

Felix Pakhuis decor voor startschot ‘Dagen Zonder Vlees’ GVA [DZV17]

De voorbij jaren namen zeker 90.000 mensen deel aan deze “alternatieve” vastencampagne. Al draait het niet alleen rond het niet eten van vlees, zegt Marieke […]

3 februari 2017

Kookworkshops in het Brusselse

Tijdens de Dagen Zonder Vlees kan je vier weken lang een kookworkshop volgen. Van 9 tot 30 maart.

2 februari 2017

Hoe gezond vegetarisch eten?

De laatste jaren is het vegetarisme aan een opmars bezig. De redenen om vegetarisch te eten zijn zeer uiteenlopend …

30 januari 2017

Presentatie: 40 dagen zonder vlees, zonder vrees

Diëtiste Jitske Eekman en stagiair-diëtist Dante Tampère geven op donderdag 23 februari 2017 een presentatie over vegetarische voeding …

24 januari 2017

8 tips om vaker plantaardig te eten

Zoveel mensen gaan meer vega(n) eten en dat is zo leuk om te horen!

21 januari 2017

5 goede redenen om mee te doen

Veerle Dobbelaere en Katrien Van De Steene zijn VEERLE & ka.

16 januari 2017

Voedseltrends 2017: hoofdrol voor groente

“Volgens de herziene versie van de Schijf van Vijf moeten we 250 gram groente per dag eten en meer mensen gaan zich hieraan houden”, zegt […]

7 december 2016

Gentse start-up redt misvormde groenten

De Gentse start-up Wonky wil voedselverspilling tegengaan door dipsauzen te maken van misvormde groenten die anders verloren zouden gaan. [De Standaard]

26 maart 2016

De blog van Bart Staes DZV16

Lees ze: hier de 5 posts die Bart Staes tijdens DZV16 schreef.  

26 maart 2016

Jan Peumans over DZV16

“Sinds de actie hebben de mensen op een andere manier aandacht voor mijn eetgewoontes. Als ik vertel dat ik een tijdlang het vlees aan de […]

25 maart 2016

Radio 2 [DZV16] – Schiltz zet door

Willem-Frederik Schiltz zet dagen zonder vlees verder na campagne. Herbeluister [1:39’57” – 1:43’08”].

21 maart 2016

Naakte groenten zijn het lekkerst

Meyrem Almaci: “Mijn CO2 uitstoot is pijlsnel gedaald. Dus zeg ook neen tegen al die voorverpakte spullen en onnodige plasticzakjes.”

10 maart 2016

Review – in de keuken met Dagen Zonder Vlees

Taïs blogt over de kleine dingen die het leven net dat tikkeltje leuker maken.

9 maart 2016

Mondiaal Nieuws [DZV16]

“Tijd voor Dagen Zonder Vlees in Canada.”  

4 maart 2016

Café bans disposable coffee cups

A cup of joe on-the-go may seem like a convenient choice when we’re strapped for time, but the consequences of our disposable habit are pretty […]

3 maart 2016

Qmusic [DZV16]

Halfweg! Hoe doet Annelies van Het Nieuwsblad het met haar Dagen Zonder Afval? Kom het hier te weten!

2 maart 2016

Geen biefstuk, maar biefstukzwam

KUL universiteitsbestuur eet veggie in Alma.

29 februari 2016

KU Leuven: 40 redenen om mee te doen

Het succes doet vermoeden dat mensen om meerdere redenen deelnemen.