Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • nl
  • fr
Schrijf je in Aanmelden
  • Over DZV
  • Groepen
  • Bekenden
  • Recepten
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Ervaringen
  • Vragen?
  • Contact
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

Dagen Zonder Vlees

SAMEN DUURZAMER ETEN

Van 1 maart tot 15 april 2017
  • Inschrijven
  • Aanmelden
  • menu
  • Home
  • Over Dagen Zonder Vlees
  • Groepen
  • Recepten
  • Bekenden
  • Teller
  • Nieuws en tips
  • Vragen?
  • Contact
  • Taal
  • Nederlands
  • Français
  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
Aanmelden

SMAKELIJK!

Vegetarische recepten met seizoensgroenten van Jeroen Meus, Jamie Oliver, Ottolenghi, Nigella Lawson, Rens Kroes, Sofie Dumont, ...

  • Alle Recepten
  • Broodbeleg!
  • Feestelijk!
  • Glutenvrij!
  • Kid Proof!
  • Ontbijt!
  • Plantaardig!
  • Snel & Simpel!
  • Vlaamse Klassiekers

Meer culinaire inspiratie?

Garden Gourmet (Vleesvervangers)
Bonduelle (Met peulvruchten)
EVA (100 % Plantaardig)
Provamel (100 % Plantaardig)
Njam! (veggie-inspiratie)
Alpro (100 % Plantaardig)
KVLV (inspiratie voor elke dag)

Lokale seizoensgroenten?

Ontdek: - alle DZV-seizoensgroenten! - de volledige seizoenskalender!

Benieuwd naar het DZV-Boek….

met de favoriete recepten van bekende deelnemers? Het nieuwe boek vol smakelijke inspiratie & tips is hier te koop of in de boekhandel!

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Vegetarische vogelnestjes

Vegetarisch stoofvlees

Vegetarische Gentse waterzooi

Vol-au-vent met frietjes

Witloof met kaassaus uit de oven

Gevulde witloofstronken met stilton, dadels en hazelnoten

  • Partners:
  • Bonduelle
  • Provamel
  • Greenyard
  • Garden Gourmet
Design by We Make Graphics - Development by eFlavours

Hallo!

In 2018 zal er geen DZV-campagne zijn…
Na 6 steeds succesvollere edities -3 jaar als studenteninitiatief (2011-‘13), een pauzejaar, 3 edities als kleine burgerorganisatie (2015-‘17) – is het nu weer tijd voor een DZV-loos jaar. Om dan weer fris te zien wat de toekomst misschien zou kunnen brengen…
Tijd voor een korte round-up van een lang verhaal!

Met trots durven we zeggen: DZV heeft een frisse golf van bewustwording, inspiratie én gedragsverandering rond duurzame voeding teweeggebracht. De thematiek leefde in kranten, tijdschriften, sociale media, blogs, restaurants, universiteiten, scholen, bedrijven, supermarkten, in het Parlement, aan de cafétoog en vooral… rond de keukentafel. (Het recente nieuws dat de vleesconsumptie in Europa de voorbije 5 jaar nergens zo sterk is gedaald als in België, was voor ons de kers op de taart!) Maar zonder de steun en het enthousiasme van ontzettend veel mensen samen hadden wij niet zo’n krachtig hefboomeffect kunnen creëren. Daarom willen we iedereen danken die het initiatief -op welke manier ook- mee tot leven heeft doen komen.

Ja, er is nog véél werk aan de winkel voor een duurzame toekomst… en het is makkelijk ontmoedigd te raken door de enorme klimaatproblematiek… maar liever delen wij hieronder (voor de geïnteresseerden) onze hoopvolle, constructieve conclusies.

Piet Huysentruyt zou zeggen: “Wat hebben we geleerd?”
Nou, wij hebben veel geleerd:

1. We moeten op zoek naar de voordelen van duurzamer leven.
2. Verandering moet van alle kanten komen: het is een kwestie van én én én.
3. Consequent zijn is overroepen.

Dankbare groeten,
Het DZV-team